Kånnabrand
1 av 2
Inga-Lena Nordgren vill att kånnaborna ska få en ersättningsbyggnad efter branden. Foto: Carina Bergqvist/Sveriges Radio
Nedbrunnet hus i Kånna
2 av 2
Den nedbrunna skolan i Kånna. Foto: Carina Bergqvist/Sveriges Radio
Kånna

Invånarna i Kånna kräver besked efter skolbranden

"Vi vill ha en ersättningsbyggnad"
0:51 min

Invånarna i Kånna vill veta vad som ska hända med försäkringspengarna som kommunen kommer få ut efter branden i skolan. I kväll kräver de svar från kommunalrådet Magnus Gunnarsson (M).

Tisdag kväll har kånnaborna kallat till ett möte i församlingshemmet för att ta reda på vad som ska hända ett halvår efter att skolan brunnit ner.

– Vi vill ha en ersättningsbyggnad, säger Inga-Lena Nordgren som är boende i Kånna och drivande i frågan.

Framför allt är det gymnastiksalen som Inga-Lena Nordgren tycker är viktig att få tillbaka till bygden.

– Den och lite andra lokaler, duschar, toaletter och samlingssal. Det vill vi ha tillbaka eftersom vi inte har något sådant här i Kånna, säger hon.

Kommunalrådet i Ljungby kommun, Magnus Gunnarsson (M), kommer att delta på tisdagskvällens möte för att svara på folks frågor.

Han säger att det inte är omöjligt att bygga en ny gymnastiksal, men att det inte är säkert att det är det bästa sättet att förvalta försäkringspengarna.

– Det som talar emot är att den används väldigt få timmar per vecka, säger han.

Enligt kommunalrådet kan kommunen inte ta något beslut innan de har förhandlat klart med försäkringsbolaget och vet hur mycket pengar de kommer få ut.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".