Träningsbild Eleven United
Radiosporten besökte Eleven Uniteds sena träning på Araby Park Arena i Växjö. Foto: Marcus Sjöholm/ Sveriges Radio
11 länder 1 mål

Konflikt i laget efter Eleven Uniteds förlust

Askar Muratov: Jag gillar inte att bli pressad
4:10 min

Radiolaget Eleven United spelade igår sin andra träningsmatch tillsammans. Det blev en klar förlust, 3–0, men matchen överskuggades av en konflikt inom laget där Askar Muratov från Kirgizistan stod i händelsernas centrum. 

Under själva matchen var frustrationen i laget minst sagt påtaglig. Ett mixat lag med en stomme från Smålandsposten besegrade Eleven United som gnällde, skällde och klagade på varandra matchen igenom. 

Askar Muratov från Kirgizistan var ordentligt uppretad efter matchen eftersom hans lagkamrater hade klagat på honom för att han dribblade för mycket och inte passade bollen.

Efter matchen kunde Askar inte dölja sin ilska och höll en fem minuters lång monolog om sin frustration. 

– Jag gillar inte att bli pressad. Jag är inte perfekt. Vi behöver en bättre laganda i laget. Ja, ibland blir jag förbannad.. Men det är en del av min personlighet. Jag kan inte gömma det, sa Askar och fortsatte:

– Det här är en del av min kultur och en del av den jag är. Om det låter känslosamt så beror det på det. 

Idag saknar vi en bra målvakt

Det var framförallt Askar och Ghaith Al Kenayeh från Syrien som hamnade i luven på varandra. Ghaith inledde matchen som målvakt, eftersom ordinarie målvakten Mauro var otillgänglig.

Ghaith släppte in två till synes inte helt otagbara bollar bakom sig, och Askar var efter matchen inte sen att strö salt i såren.

– Jag går rakt på sak. Idag saknar vi en bra målvakt. Men något som är säkert är att Mauro kommer att komma tillbaka och vara våran målvakt, sa Askar.   

En konflikt har legat i luften

Hanna Höckert, lagets tränare, menar att hon känt av att en konflikt varit på gång. 

– Det har legat lite i luften den senaste veckan, kan jag känna. Och det visade sig under matchen. Killarna tar väl ut frustrationen på varandra. Jag tycker att Askars utbrott är helt okej. Jag tror att gruppen behöver det här. Den här smekmånaden vi hade i början är över nu. Nu är vi innan i en annan fas, som ska vara givande hoppas jag, sa Hanna Höckert.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".