Nedbrunnet hus i Kånna
Under tisdagskvällens möte diskuterades vad försäkringspengarna från den nedbrunna skolbyggnaden i Kånna ska användas till. Foto: Carina Bergqvist/ Sveriges Radio
Kånna

Kånnas nya byggnad ska komma alla till nytta

Magnus Gunnarsson (M) om en ny Kånnalokal
0:34 min

Något besked om vad försäkringspengarna efter skolbranden ska användas till fick inte kånnaborna under tisdagskvällens möte. Kommunalrådet Magnus Gunnarsson (M) säger att förhandlingarna fortfarande pågår, men är positiv till en ersättningsbyggnad.

– Vi kunde inte komma med alla svar eftersom förhandlingarna med försäkringsbolaget pågår, men det vara ett bra möte, säger han.

Exakt hur mycket försäkringspengar som ska betalas ut efter branden är inte klart. Men det handlar om mer än 8 miljoner kronor.

– Det vi diskuterade igår under mötet är att det vi gör i Kånna måste komma så stor del av befolkningen till nytta som möjligt. Där fanns det lite  idéer, säger Magnus Gunnarsson (M).

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".