Växjö DFF firar mål
Foto: David Faxå
Fotboll

Rexhi hade show – då tog DFF en komfortabel seger

Venera Rexhi: "En tjockisfint, sen var hon borta"
1:35 min

Växjö DFF hade en trevlig eftermiddag på Myresjöhus Arena när man tog hem säsongens andra seger. Roligast av alla spelare såg Verena Rexhi ut att ha, som låg bakom fyra av fyra mål.

Växjö DFF har haft en småklurig inledning av Elitettan. På fem matcher har laget skramlat ihop fyra poäng, men under lördagseftermiddag kom säsongens andra seger. Regissör: Venera Rexhi.

Rexhi värvades in inför säsongen och på försäsongen bjöd hon på trollkonst efter trollkonst, som fick stor spridning på sociala medier. I skarpt läge har däremot yttern haft det svårt. Idag var det dock en annan Rexhi som fick chansen från start.

20-åringen låg bakom såväl 1-0 (inlägg som Ritah Kivumbi nickade i stolpen, Lova Hansson slog in returen) som 2-0 (inlägg till Lova Hansson) innan hon själv på Michael Owen-manér gjorde 3-0. Med en fin svepande passning såg hon också till Jonna Ståhl fick göra 4-0. Efter matchen var hon väldigt nöjd med sin egen insats. 

"Jag gjorde en 'tjockisfint', sen var hon borta"

– Jag kom in jäkligt bra i matchen idag. Jag samarbetade bra med lagkamraterna idag. Målet jag gjorde idag, jag vet inte hur det kom till, men jag gjorde en "tjockisfint", sen var hon borta. Då var det bara att dra in den i bortre.

"Man kan inte göra överstegsfinter hur som helst"

Rexhi berättar om vad hon har förändrat för att komma in i spelet bättre.

– Jag måste fokusera på att komma in i rätt position. På träningsmatcherna var det så att man kunde slappna av mer. Då kunde man visa vem Venera är, men nu är det tuffare. Det måste gå på en eller två touch. Man kan inte göra överstegsfinter hur man vill. Växjö DFF 4 - 0 QBIK

1-0 20' Lova Hansson
2-0 50' Lova Hansson
3-0 62' Verena Rexhi
4-0 75' Jonna Ståhl


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".