Foto: Tomas Oneborg / TT.
Växjö

Man misstänks för sexköp på hotell i centrala Växjö

"Kvinnan var inte överens med mannen och kallade på polis"
0:59 min

En 31-årig man är misstänkt för köp av sexuella tjänster på ett hotell. Mannen ska ha hittat en annons på nätet till en kvinna som han sedan träffat på hotellet enligt Robert Loeffel presschef polisen Region Syd.

Kvinnan som ska ha sålt sex kom inte överens med mannen så hon ringde polisen för att få honom avhyst från hotellrummet i centrala Växjö.

Kvinnan har annonserat via internetsajter och så har också skett i det aktuella fallet. Kvinnan var ensam med mannen vid händelsen men polisen misstänker att hon haft en kompis på hotellet och att båda ska vara hemmahörande i ett annat EU-land.

– Mannen är delgiven misstanke om köp av sexuella tjänster. I det här fallet ska vi vara noggranna att poängtera att den som säljer sex inte är misstänkt för något brott. Det är den som köper som begår brottet, säger Robert Loeffel, presschef polisen region syd.

Samtalsbehandlaren Marie Johansson jobbar med en verksamhet som bland annat vill få personer att sluta köpa sexuella tjänster. Hon berättar att sexköparna kommer från alla samhällsklasser.

– Det är inte den bild som många gånger visas i media. Det är människor med arbete och bra socialt umgänge, säger hon.

Vet du mer om prostitution i Kronoberg. Hör av dig till oss!
Tipstelefon: 0470-10700


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".