Steve Angello på Size In The Park i Stockholm tidigare i år. Foto: Roger Vikström/TT
Steve Angello under festivalen Size In The Park i Stockholm 2014. Foto: Roger Vikström/TT
Kronoberg

Swedish House Mafia-stjärna till Växjö

Gezim Gashi: En historisk dag för Kronoberg
2:30 min

Steve Angello, från Swedish House Mafia kommer till Växjö 16 augusti. Bakgrunden till den världskände musikproducentens besök är ett samarbete med Länsstyrelsen och ungdomsprojektet Mot nya höjder.

Bakom bokningen av housestjärnan står artisten, entreprenören och PR-chefen på Academy of Music and Business i Tingsryd, Gezim Gashi.

–  16 augusti kommer att bli en stor och historisk dag för Kronoberg. Jag är väldigt glad att få vara med om det här säger han.

Precis vad som kommer att hända den 16 augusti vill Gezim inte avslöja än. Men han lovar att mer information om bokningen kommer i juni.

– Det är bara att hålla utkik i Steve Angellos konton i sociala medier och följa oss vidare.

Visst är det häftigt att en världsstjärna som Steve Angello är nyfiken på oss.

Landshövdingen Kristina Alsér bekräftar att samarbetet rör länsstyrelsens ungdomsprojekt Mot nya höjder. Men vill inte heller berätta mer.

– Visst är det häftigt att en världsstjärna som Steve Angello är nyfiken på oss. Det visar att det händer saker som väcker uppmärksamhet långt utanför länets gränser.

Kommer han att uppträda när han kommer hit?

– Det får han bestämma. Men jag hoppas att har svårt att hålla sig ifrån det.


Succétrion Swedish House Mafia gjorde sin sista spelning 2013 och har spelat på de största scenerna och festivalerna i världen. I slutet av januari släppte Steve Angello soloskivan "Wild Youth".

Enligt tidningen Resumé har han också köpt ett hus vid Slussen i Stockholm där han ska fortsätta att jobba med sin musikkarriär och pendla till Los Angeles.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".