Växjö Lakers tränare Janne Karlsson. Foto: Marcus Sjöholm/Sveriges Radio.
Växjö Lakers tränare Janne Karlsson. Foto: Marcus Sjöholm/Sveriges Radio.
Växjö Lakers

Växjö Lakers Janne Karlsson: Föräldrarna ljuger

Ungdomsansvarige Janne Karlsson: "Föräldrarna ljuger"
7:28 min

Växjö Lakers ungdomsansvarige Janne Karlsson bemöter kritiken från upprörda föräldrar. Han menar att han personligen inte känner till att det förekommer pennalism inom klubben. Och om någon säger att han gör det så ljuger de. 

– Jadu. Rent konkret är alla dom här grejerna absolut inget jag känner till. Jag har fått reda på att spelarna har fått plocka puckar, men det har handlat om tävlingar. Det är sådana saker jag fått till mig, säger Janne Karlsson.  

Föräldrarna menar ju att de har pratat med dig om detta? Ljuger de då? 

– Ja, det måste dom väl göra. Jag är väl medveten om vad föräldrar har sagt till mig. Jag pratar ju med alla föräldrar i laget. Jag har haft ganska många samtal med föräldrar. Min bedömning är att vi har en bra bedömning och att vi har en verksamhet som fungerar bra.

Av det du har hört i vårat reportage: Tycker du att det här är en lämplig person att ha som ansvarig för ett ungdomslag? 

– Absolut inte. Om det nu har hänt. Pennalism får ju absolut inte förekomma, säger Janne Karlsson. 

Vad tänker du göra nu?

– Vad jag tänker göra nu? Ja, vi är där vi är. Vi jobbar på. Under min tid här så är det ingen tränare som har klivit över gränsen om man säger så. Det har inte hänt, säger Janne Karlsson. 

Så det blir inga förändringar, trots det du hörde i reportaget?

– Nä. Alltså grejen är ju så här. Vi har ju verkligen kollat vad som har hänt. Vad har hänt under min tid här? Jag måste ju skydda alla mina medarbetare och se så att de gör ett bra jobb, säger Janne Karlsson. 

Hör hela intervjun via den blåa ljudknappen!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".