Börge Nielsen. Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio.
Börge Nielsen (V) kräver att kommunledningen reder ut skrivelsen som enligt Suzanne Karlsson fick henne att lämna sin post som ordförande för kommunrevisionen i Alvesta. Foto: Lena Gustavsson/Sveriges Radio.
Alvesta

Börge Nielsen (V): Skrivelsen mot revisionen är osmaklig

"Jag uppfattar det som ett kraftigt hot mot revisionen"
2:10 min

Börge Nielsen (V) i Alvesta kommun kräver nu att kommunledningen gå till botten med den hemligstämplade skrivelse som enligt Suzanne Karlsson (M), tvingade henne att lämna sin post som ordförande i kommunrevisionen.

I skrivelsen från kommunchefen Kristiina Kosunen i Alvesta, som P4 Kronoberg har tagit del av via tipsare, står det bland annat att Suzanne Karlsson gjorde så många allvarliga fel i samband med en upphandling, att hon borde polisanmälas för trolöshet mot huvudman.

– Det är fullständigt absurt. I så fall skulle det i varenda kommun och region i Sverige finnas personer som begått trolöshet mot huvudman, för fel vid upphandlingar begås dagligen, säger Börge Nielsen, ordförande för Vänsterpartiet i Alvesta.

Han menar att skrivelsen är ett direkt hot mot revisionen och osmaklig ur ett demokratisk perspektiv.

– Jag har tidigare tagit del av fragment av kommunikationen mellan revisorerna, och jag uppfattar det som ett kraftigt hot mot revisionen, framför allt mot Suzanne Karlsson. Jag tycker att det är oerhört osmakligt.

Förstår du att kommunchefen vill hålla den här skrivelsen hemlig?

– Hade jag gjort en sådan skrivelse med hot mot revisionen så hade jag också gjort allt för att hålla den hemlig, för det är ett gravt, gravt övertramp.

Kommunchefen Kristiina Kosunen har avböjt att kommentera skrivelsen och kritiken så länge Kammarätten inte avgjort frågan om hennes hemligstämplade skrivelse ska lämnas ut eller inte.

Hör hela intervjun om skrivelsen nedan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".