Eleven United
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
11 länder 1 mål

Eleven United upplevde svensk sommar på Myresjöhus Arena

Målvakts-Mauro frös i det svenska sommarvädret
0:59 min

Eleven United såg när Öster besegrade Växjö United med 2-0. Men i strålkastarljuset på Myresjöhus Arena handlade det mesta om det ohyggligt kyliga vädret. 

Klara Grönevik är en av tränarna i Eleven United. Hon medgav att kylan tog en del udd av matchen. 

– Det är väldigt kallt. Men det är väl bra. Våra killar verkar vara exalterade över att vara här. Det är lite fest här på läktaren, sa Klara Grönevik. 

Målvakts-Mauro, lagets veteran, anlände till matchen endast iförd långbyxor och kortärmad tröja. 

– I morse var det väldigt fint väder. Helt plötsligt så ändrades vädret bara sådär. Det är otroligt kallt just nu. Det känns som att man behöver gå runt med en väska med kläder för alla väder här i Sverige, säger Mauro.

Trodde jag tog med mig träningströjan..

Och även om Mauro in i det sista försökte hålla minen, började han till slut gräva i sin ryggsäck. Några ögonblick senare upptäckte han att han stått för ett ödesdigert misstag. 

– Haha. Jag trodde att jag tog med mig min träningströja, men istället råkade jag ta med mig mina träningsbyxor. Alltså, båda är ju svarta. Så jag lyckades nästan få med mig rätt, säger han och fortsätter.

– Så nu använder jag mina byxor som en tröja. Man får improvisera. Men du förstår, när det är så kallt som det är nu blir man väldigt kreativ..

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".