Hans Erik Holgersson och Monica Dominique
Hans Erik Holgersson från Växjö stads symfoniorkester och Monica Dominique spelar ihop i konserthuset i kväll. Foto: Calle Berglund/ Sveriges Radio
Växjö

Prisad musiker gästar Växjös symfoniorkester

Monica Dominique: Det är kul att känna entusiasmen från folk som spelar för sin lust
2:13 min

Tidigare i år blev Monica Dominique invald i Swedish Music Hall of Fame. På tisdagkvällen gästar hon Växjö stads symfoniorkester i Konserthuset.

Monica Dominique är pianisten och kompositören som bland annat gett oss den tidigare rapportsignaturen, melodifestivalvinnaren "Sommar'n som aldrig säger nej" och som spelat i både Solar Plexus och Gals and Pals.

Hon fick också Olle Adolphsons minnespris tidigare i år. 

Ihop med musikerna i Växjö stads symfoniorkester kommer hon under temat "The American Sound" spela musik av både Gershwin och Bernstein.

– Man kan inte att önska sig någon bättre solist till Gershwins stycke Rapsody in blue. Det är en smältdegel av jazz/blues-soundet och den västerländska konsertraditionen. Då passar det väldigt bra att Monica är en solist i båda lägren, säger Hans Erik Holgersson, dirigent i Växjö stads symfoniorkester.

När hon gästade P4 Kronoberg så berättade hon också att hon är lite sugen på att i framtiden göra någon form av samarbete med hiphopproducenten Salla Salazar, som i motiveringen till Dominiques inträde i Swedish Music Hall of Fame kallade Solar Plexus debutalbum från 1972 för det förmodligen bästa svenska albumet som släppts. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".