Claudia Crowley Sörensson
Claudia Crowley Sörensson funderar på att flytta sina barn från den kommunala skolan i Alvesta. Foto: Lars-Peter Hielle/ Sveriges Radio
Alvesta

Funderar på att flytta barnen från skolan

Claudia Crowley Sörensson: Skolan gör väldigt mycket med väldigt lite i dag
0:46 min

För att klara årets besparingskrav på 8,6 miljoner kronor i Utbildningsnämnden ska 45 tjänster försvinna från skolorna i Alvesta. Claudia Crowley Sörensson är en av många föräldrar som protesterar mot förslaget. Nu funderar hon på att flytta sina barn från skolan.

Claudia Crowley Sörensson har i ett uppmärksammat blogginlägg tidigare kritiserat skolmiljön i Alvesta kommun, och frågat sig hur mycket lärarna egentligen ska behöva tåla. Nu funderar hon på att flytta sina barn från skolan.

– Skolan i Alvesta kommun gör väldigt mycket med väldigt lite i dag. Att då skära ner ännu mer kommer att leda till ökad sjukskrivning och försämrat mående för personalen och för våra barn, säger hon.

På Facebook har nu startat en protestgrupp som uppmanar till en manifestation mot förslaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".