Föräldrar i Dädesjö: Vi vann!

0:41 min

Föräldrar till barn på Dädesjö skola har överklagat beslutet om att flytta klass 4-5 till Braås. Nu har det första beslutet kommit – eleven William får gå kvar i Dädesjö. Nu hoppas föräldrarna på att detta innebär att alla får stanna.

– Bristerna i undervisningen är ju upp till Växjö kommun att hantera. Det är inget som våra barn ska behöva lida för, säger Marcus Brauer, pappa till William som går på Dädesjö skola.

Sedan april har rektorn på Dädesjö skola försökt flytta klass 4-5 till Braås, på grund av resursbrist. Föräldrarna har sedan dess försökt överklaga det här beslutet för att få ha kvar sina barn i Dädesjö.

Men nu, genom ett beslut från Skolväsendets överklagandenämnd, står det klart att Marcus Brauers son William får gå kvar på Dädesjö skola. Han ska alltså inte flyttas till Braås.

Jag tänker inte fortsätta bråka om det här.

Skolväsendets överklagandenämnd gör bedömningar från elev till elev men nu hoppas föräldrarna att detta innebär alla samtliga elever får gå kvar.

– Det känns helt fantastiskt. Det visar att vi har rätten på vår sida, att det inte får gå till så här. Vi vann, säger Sofia Ernrot, en annan förälder i Dädesjö.

Anna Tenje (M), ordförande i utbildningsnämnden i Växjö, säger att det kommer bli svårt att efterleva beslutet.

– Vi ska göra allt som står i vår makt för att rekrytera fler lärare till Dädesjö skola men det kommer inte att bli lätt, säger Anna Tenje (M).

Anna Tenje understryker att beslutet bara gäller en elev men säger också att de kommer ställa frågan till alla elever.

– Vi får fråga om de vill gå i Braås eller i Dädesjö, eller en helt annan skola, säger Anna Tenje (M).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista