Älmhult

Black Ingvars har livvaktsskydd på familjefestivalen

1:49 min

När Black Ingvars fick veta att Sommarfestivalen i Sölvesborg arrangerades av Sverigedemokraterna, valde rockbandet att ställa in och boka om sin spelning till familjefestivalen i Älmhult. I kväll spelar bandet med livvaktsskydd efter att medlemmarna fått ta emot dödshot.

– För att vi bokade av spelningen i Sölvesborg blev 95 procent av våra fans jätteglada och 5 procent jättearga, och det är de arga som hörs ganska mycket, säger Magnus Tengby, sångare i Black Ingvars.

Ombokningen har väckt mycket reaktioner och medlemmarna i rockbandet har fått ta emot flera dödshot efter via sms och mail. På sin Facebooksida kommentar kvällens nya spelplats på Familjefestivalen i Älmhult:

Fredag 26 augusti spelar vi gratis för ALLA i Älmhult. För nya svenskar, gammelsvenskar, unga, gamla, snälla och dumma. Alla är välkomna!

Magnus Tengby säger att fansen får rösta på vad de vill, men att bandet själva vet var de står.

– Vi spelar för alla och vi tycker att det här landet är för alla svenskar, nya som gamla. När vi tittar ut i publiken idag ser vi ett mångkulturellt Sverige, och det gillar vi, säger han.

Är ni rädda med tanke på alla hot?

– Vi spelar med förstärkt säkerhet ikväll och kommer att ha livvakter. Men jag skulle aldrig erkänna att jag är rädd, jag är ju hårdrockare, säger Magnus Tengby.