Fotboll

Ritahs dubbel sköt Växjö DFF närmare toppen

2:09 min

Den på förhand ack så viktiga "sexpoängsmatchen" mellan Växjö DFF och Hammarby IF såg länge ut att gå till stockholmarna. Två sena mål från Ritah Kivumbi vände dock på steken och såg till att hemmalaget vann med 2-1.

Hammarby inledde matchen med att omgående visa vilka som faktiskt ligger högre i tabellen. Den grönvita trebackslinjen lämnade inga ytor till Växjös farliga anfallare, utan istället kunde hemmalaget bara slå lönlösa långbollar. Matchens första mål kom istället när Cathrine Dahlström fick tid att verkligen prickskjuta sitt skott. Resultatet blev bara en stolpträff, men returen rakades in i ett öppet mål av Frida Sjöberg.

Hammarby tvingades i paus till två byten, vilket förändrade förutsättningarna rejält. Växjö tog över spelet mer och mer och visade att man verkligen ville kvittera. Anna Anvegård fick ett gyllene läge när målvakten i Hammarby missade utsparken, men istället för att passa avslutade hon själv tamt. Någon som däremot inte avslutade tamt var anfallskollegan Ritah Kivumbi som fick chansen med bara åtta minuter kvar. Efter fint förspel av Jonna Ståhl och Verena Rexhi kunde Kivumbi peta till den med tån och kvittera.

"Det första Ritah säger är: 'We can win this'."

– Det första Ritah säger när hon kvitterar är "We win this", så då tänker man att "nu jäklar tar vi det här!", berättar Växjös Sanna Svensson efter matchen.

Och tog det gjorde man. För med bara sekunder kvar av ordinarie tid så slog Växjö en långboll mot Kivumbi, som tog med den och iskallt lobbade in bollen.

– När hon lobbar in den tänker jag inte så mycket, jag bara kutar mot henne och firar. Det är en helt underbar känsla, fortsatte Svensson.

Segern innebär att Växjö kommer ett litet steg närmare jakten på allsvensk plats. Just nu ligger man fyra, fyra poäng bakom andraplatsen.