Älghult

Ännu en rektor lämnar Älghultskolan – utan förklaring

0:47 min

Turbulensen på Älghultsskolan i Uppvidinge fortsätter. För nu är det klart att ytterligare en rektor på skolan lämnar sin tjänst med omedelbar verkan. Varför bytet sker vill varken kommunen eller rektorn själv kommentera.

Rektorn Peter Sandin, som tillträdde tjänsten förra hösten, efter att den tidigare rektorn fått sluta, ska flyttas in till förvaltningskontoret där han får andra arbetsuppgifter.

Men vad som ligger bakom bytet vill förvaltningschefen Mikael Falk inte berätta.

– Vi har bedömt att den här förändringen är det som är bäst för skolan just nu. Vi behöver växla rektor på skolan. Det här handlar inte om att någon gjort något fel. Nuvarande rektorn har gjort en god insats, men nu behöver vi växla, säger han.

Inte heller Peter Sandin själv vill kommentera varför han lämnar skolan:

– Det förs en dialog om hur Älghultskolans framtida ledningsorganisation ska se ut och så länge den dialogen pågår kan jag inte uttala mig.

Personalen på skolan och föräldrar är informerade, enligt Mikael Falk. Det är ännu inte klart vem som tar över som ny rektor.

Föräldern Katarina Gustafsson var nöjd med rektorn. Hon tycker att det är tråkigt att ännu ett byte ska ske.

– Det blir oro i lägret och barnen påverkas. Eleverna märker säkert av oron, även om lärarna försöker att inte visa vad som döljer sig bakom för att de ska få lugn och ro, säger hon.