Kim Henningsson
Kim Henningsson har redan hittat sin plats på läktaren Foto: David Faxå / Sveriges Radio
Tingsryd

Kim reser gärna i dygn för sitt TAIF

Kim Henningsson reste 48 timmar för TAIF
4:05 min

Ishockeysäsongen närmar sig med stormsteg och en som ser extra mycket fram emot den är Tingsrydsbon Kim Henningsson. Kim följer sitt lag såväl på hemma- som på bortaplan.

Trots att septembersolen tittar fram med jämna mellanrum börjar det råda ishockeyfeber i Kronoberg. En som är extra laddad för säsongen som stundar är Tingsrydsbon Kim Henningsson. Vi träffade Kim och tog en promenad från varuhuset Börjes till ishockeyhallen Nelson Garden Arena.

"24 timmar tog resan dit"

Något som får Kim att sticka ut från andra supportrar är att ofta följer med på bortamatcherna. Under förra säsongen reste han på egen hand till Haparanda, för att se sitt lag förlora med 6-0.

– Historien bakom den resan är att jag kollade på spelschemat och såg att Asplöven borta var på en lördag. Det var inte många som var sugna på den resan så jag bokade tåg tidigt på egen hand. 24 timmar tog det att åka dit. Att resa ensam var inspirerande, men också väldigt långtråkigt. Resan hem var inte riktigt lika spännande...

Kims engagemang går dock inte obemärkt förbi bland spelarna.

– Spelarna var otroligt tacksamma för att jag hade tagit mig upp dit för att stötta. Jag blev inbjuden till omklädningsrummet. Kevin Ekman Larsson tyckte synd om mig eftersom TAIF inte lyckades vinna och fick sjunga segersång med mig.

"När jag såg honom på läktaren i Haparanda fick jag en chock"

När promenaden nått sitt mål och vi går in i Nelson Garden Arena stöter vi omgående ihop med spelaren Emil Forslund, som bekräftar att spelarna gillar Kim.

– Vi tycker Kim är bra. Han är med ofta och är med på nästan alla bortamatcher. Han är en bra kille att ha runt laget. När jag såg honom på läktaren i Haparanda fick jag mig en liten chock. Men där var Kim, det är kul att se att vi har sådana fans.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".