Ritah Kivumbi
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Växjö

Kivumbis hysteriska form fortsätter – fyra mål mot AIK

Ritah Kivumbi: "Jag har fått en mer positiv attityd"
3:45 min

Växjö DFF fortsätter vinna. Och Ritah Kivumbi fortsätter att göra mål. Under lördagen gjorde hon samtliga fyra mål när Växjö DFF besegrade AIK med 4-1. 

Växjö DFF stormar fram i Elitettan och bärgar seger efter seger. En stor del i det har Växjös anfallsduo Ritah Kivumbi och Anna Anvegård. 

Under lördagseftermiddagen mot AIK var det Kivumbi som – återigen – visade framfötterna. Hon gjorde samtliga fyra mål när Växjö DFF vann med 4-1. 

– Jag har bättre attityd nu än vad jag hade innan. Jag har blivit mer positiv. Det har gjort mig bättre i varje match, säger Ritah Kivumbi. 

Växjö DFFs tränare Pierre Persson fyller i. 

– Hon är jätteduktig. Hon är på hugget, stark i sina löpningar och idag var hon väldigt effektiv. Hennes lägstanivå är fantastiskt mycket högre i år än förra säsongen. Då kan det explodera när det rullar på. Hon jobbar också jäkligt hårt på träningarna vilket hon kanske inte var van vid när hon kom, säger Pierre Persson.

Allsvenskan hade varit en fantastisk möjlighet

Kivumbis hysteriska form drar säkerligen till sig intresse från klubbar i Allsvenskan. Och Kivumbi medger att det är till Allsvenskan hon vill ta sig.

– Allsvenskan hade varit en fantastisk möjlighet för mig och min karriär. Jag tror att många av oss siktar på det. Om laget inte går upp så kanske man borde gå vidare till Allsvenskan själv istället. Men det vore såklart bättre om vi gick upp som lag, säger Ritah Kivumbi.  

Men Växjö DFFs tränare Pierre Persson hoppas att få behålla både Ritah Kivumbi och Anna Anvegård.

– Det klart att vi vill behålla Ritah och Anna. De har utvecklats fantastiskt bra här sedan de kom hit och har båda viktiga roller här. Det är nog rätt mycket för dem att väga in innan en eventuell flytt. Vi får väl se var vi landar i tabellen, säger Pierre Persson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".