Troja-Ljungby firar mål
Troja-Ljungby firar säsongens första mål. Foto: David Faxå / Sveriges Radio
Ljungby

Målinriktat Troja-Ljungby övertygade i premiären

Pelle Svensson: Slutmålet är Allsvenskan
3:20 min

Troja-Ljungby har siktet inställt på en allsvensk plats. Idag inleddes resan dit hemma i Ljungby Arena. Premiärmotståndarna Helsingborgs HC hade inte mycket att säga till om när ett målinriktat Troja-Ljungby vann med 7-1.

Förra säsongen var Troja-Ljungby en hårsmån från att ta sig till Hockeyallsvenskan. Så blev dock inte fallet, utan istället har man fått ladda om för ett nytt år i division ett. Trojas tränare Pelle Svensson berättar att siktet nu är instället på avancemang i år, även om man vill ta det försiktigt.

– Vi har lämnat fjolårssäsongen bakom oss, nu vill vi bli bättre än förra året. Vi vill ta nästa kliv, vi jobbar hårt för det. Men det är 54 matcher kvar, så vi tar det etappvis. Givetvis har vi höga mål, slutmålet är Allsvenskan.

En skillnad denna säsong är att klubben har möjlighet att spela alla sina hemmamatcher i nyrenoverade Ljungby Arena.

– Det är en bra känsla här. Vi trivs hemma, vi har vunnit mycket hemma. Vi vet att vi har det bra och vi vill utnyttja det. Vi hoppas att vi kan bygga en stark hemmaborg, berättar Pelle Svensson.

Matchen idag då? Jo, spelarna i Troja-Ljungby visade direkt att man verkligen vill ta revansch på förra säsongens snöpliga avslut. Det dröjde bara sex minuter innan Trojas första, andra och tredje mål för säsongen var inprickade. Ett fjärde mål hans också med i första perioden och det satte verkligen tonen för resterande delen av matchen. Helsingborg reducerade, men kunde aldrig komma ikapp, istället gasade bara Troja på. Matchen slutade 7-1 till hemmalaget.

– Vi har bra självförtroende från försäsongen. Vi går in och kör över Helsingborg i första perioden, vi vinner matchen redan där, sa Pelle Svensson efter matchen.

IF TROJA-LJUNGBY 7 - 1 HELSINGBORG HC

PERIOD 1

04:50 1-0 Sebastian Benker (Johan Andersson)
05:36 2-0 Mattias Åkesson (Jens Holmström, Alfred Andersson)
06:22 3-0 Tor Immo (Stefan Söder, Alexander Edström)
15:59 4-0 Niclas Lehman (Johan Andersson, Sebastian Benker)

PERIOD 2
11:36 4-1 Andreas Karlsson
18:20 5-1 William Wennström (Stefan Söder, Elias Edström)

PERIOD 3
8:29 6-1 Stefan Söder (Tor Immo, Elias Edström)
10:45 7-1 Mattias Åkesson (Tor Immo, Jesper Eriksen)

PUBLIKSIFFRA: 2105

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".