Kronoberg

Nytt flygbolag i Växjö toppar "svarta listan"

1:32 min

Det ungerska lågprisflygbolaget Wizz Air som till våren börjar flyga mellan Växjö och Bosnien toppar reseföretagens svarta lista.

– Jag tycker det är synd givetvis nu när de ska börja trafikera hos oss. Jag tycker de ska följa de rekommendationer de får av ARN, säger Ulf Axelsson, VD för Småland Airport.

I mars nästa år börjar lågprisflygbolaget Wizz Air flyga mellan Växjö och Tuzla i Bosnien. Två gånger i veckan fram och tillbaka. Men flygbolaget är ganska omdiskuterat just nu.

På reseföretagens så kallade svarta lista som konsumenttidningen Råd & Rön och resetidningen Vagabond presenterar varje år, hamnar Wizz Air i topp – värst bland de värsta skriver Vagabond.

I 31 ärenden där resenärer drabbats av kraftiga förseningar har Wizz Air enligt svarta listan vägrat att följa Allmänna reklamationsnämnden, ARN:s rekommendation om att kompensera resenärerna.

Men från Småland Airport kan man inget göra när det gäller sånt här, säger Ulf Axelsson:

– När det gäller ekonomisk ersättning är vi inte involverade. När man köper en biljett för ett par hundra kronor som det kostar att flyga så får man ta med i beräkningen vad som kan hända.

Vi har sökt företrädare för Wizz Air, men har inte lyckats nå dem.

Se hela Vagabonds svarta lista här

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista