Bo Frank (M) och Trafikverket
Foto: Sveriges Radio
Växjö

Bo Frank (M) är tvärarg över Trafikverket

"Det är intressant att höra hur generaldirektören tänker förklara detta"
1:25 min

Trots kritik från kommuner, samhällsförening och näringsliv meddelar nu Trafikverket att hastigheten på väg 30 kommer att sänkas från 90 till 80 km/h. Kommunalrådet Bo Frank (M) i Växjö är arg över beskedet och menar att nästa möte med myndigheten om väg 30 är meningslöst.

– Vi satt för två veckor sedan med Trafikverkets högsta ledning i södra Sverige och talade om för dem att vi tänkte gå till generaldirektören. Men då de sa ingenting om att det här skulle komma nu, säger Bo Frank (M).

"Jag är inte sur, jag är tvärarg över Trafikverket"

Om två veckor ska Växjös kommunledning träffa Trafikverkets generaldirektör för ett möte om bland annat hastighetssänkningarna till och från Växjö. Efter myndighetens besked menar Bo Frank (M) att det mötet blir meningslöst.

– Det är intressant att höra hur generaldirektören tänker förklara detta. Vi fick klart att det skulle finnas respit för samtal och så kommer det här beskedet nu. Jag är inte sur, jag är tvärarg över Trafikverket, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".