Landshövding Kristina Alsér
Kristina Alsér slutar som landshövding för Kronobergs län från och med lördag. Foto: Lars-Peter Hielle/ Sveriges Radio
Kronoberg

Kristina Alsér tackar för tiden som landshövding

1:13 min

På onsdagen avtackades Kronobergs landshövding Kristina Alsér och på lördag är hennes tid som landshövding över. Samtalet med Jocke Wallgren i P4-studion handlade både om tiden som varit och om framtiden.

– Det är svårt att tänka att det har gått nio år, men sedan så kan man tänka på vad som har hänt de här nio åren och då inser man att nio år är ganska lång tid, säger Kristina Alsér.

Vad för slags landshövding har du velat vara?

– Jag har velat vara en mänsklig landshövding. Jag har velat vara nära.Jag har velat vara ganska operativ och dela med mig av mina erfarenheter men också lyssna in andras erfarenheter.

Hur tänker du nu när du tittar framåt?

– Ja.... Det är spännande. Det kommer hända mycket spännande saker, men jag ska faktiskt börja i äldsta barnbarnet Mollys skola. Jag har lovat att hämta de andra på förskolan. Jag har ganska mycket semester som jag inte utnyttjat så jag ska landa och andas. Jag ska gå i skogen och så ska jag ägna mig att vara hustru, farmor och mormor.

Kan du säga något om de spännande sakerna?

– Jag kan säga så mycket som att det kommer att handla om att skapa bättre förutsättningar för människor som vill leva, verka och bo på landsbygden. Det som har varit min drivkraft innan jag blev landshövding, under mina år som landshövding och framgent. Jag kommer också sitta i olika styrelser.

Hör hela samtalet med avgående landshövdingen Kristina Alsér nedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista