Fartguppet i Esplanadrondellen i Växjö som asfalterades igen och nu återställts. Foto: Oscar Ivarsson/Sveriges Radio
1 av 2
Fartguppet i Esplanadrondellen i Växjö som asfalterades igen och nu återställts. Foto: Oscar Ivarsson/Sveriges Radio
Per-Olof Löfberg trafikplaneringschef i Växjö kommun framför en av skyltarna som kommunens personal i brådskan missat att byta ut
2 av 2
Per-Olof Löfberg trafikplaneringschef i Växjö kommun framför en av skyltarna som kommunens personal i brådskan missat att byta ut. Foto: Karin Ernstsson/SR
Växjö

Kritiserat farthinder saboterat - och återställt

"Någon har beställt en burk kallasfalt och smetat över"
1:43 min

Någon fick nog och jämnade till kommunens nya fartgupp utanför kommunhuset i Växjö med egen asfalt. Men nu är asfalten borta och farthindret återställt.

– Nu är det återställt och tyvärr får man väl konstatera att det är på skattebetalarnas kostnad, säger Per-Olof Löfberg, trafikplaneringschef på Växjö kommun.

Det nybyggda farthindret i Esplanadrondellen har kritiserats. Bilister har menat att den tvära asfaltskanten i gatan orsakar punkteringar. P4 Kronoberg har tidigare rapporterat om det här.

Och natten till i går hade någon tagit saken i egna händer och helt enkelt asfalterat över den skarpa kanten så att den blev mjukare. Med egen asfalt och utan kommunens godkännande.

Hur känns det att någon tagit saken i egna händer och asfalterat över guppet?

– Vi har ju planerat detta och det känns ju väldigt frustrerande och ledsamt och till viss del uppgivet. Vi gör ju vad vi kan för att erbjuda en infrastruktur som är trafiksäker så visst är det ledsamt när folk tar sådana här initiativ, säger Per-Olof Löfberg.

Hör vad Per-Olof Löfberg säger om asfaltskuppen i ljudklippet ovan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".