Mordbrännare ännu på fri fot

Efter de anlagda bränderna i Tingsryd natten till torsdagen kartlägger nu polisen personer som tidigare anlagt bränder.

Enligt vittnesuppgifter har en man i 25-årsåldern, runt 190 cm lång och ljust klädd, setts i området där bränderna anlagts. Mannen sågs bland annat av tingsrydsbornas egen nattpatrull som var ute och körde i samhället under natten.

- Han stod och tittade in genom fönstret på Börjes och vi tyckte att han betedde sig underligt, säger Gunde Gustavsson från nattpatrullen.

- Han gick från varuhuset till fots och vi såg ingen bil där, men när vi körde efter honom var han tyvärr försvunnen.

Det var på lastbryggan till lagerlokalen bakom Börjes varuhus som branden började. Några minuter senare upptäcktes att det även brann i den lada några hundra meter bort där Börjes har alla sina hästvagnar, en hel del av dem antika. Ladan och vagnarna totalförstördes, och i lagerlokalen har det mesta rök- och vattenskadats och måste slängas. Men allt inne i själva varuhuset tycks ha klarat sig.

Hur stora värden som förstörts kan delägaren till Börjes Bengt-Åke Rungegård inte säga något om än, men det handlar om stora belopp säger han.

Bränderna är nu det stora samtalsämnet i Tingsryd, och många skakade och nyfikna tingsrydsbor stannade till för att titta på de eldhärjade byggnaderna.

- Det är hemskt, man kan inte fatta att det hänt, säger Fridolf Karlsson.