Pensionärer förbereder sig för Pokémon-jakt i Växjö.
Foto: Oscar Ivarsson/ Sveriges Radio
Kronoberg

Pensionärer går på Pokémon-jakt

Göran Wendt: Hittar man en Bulbasaur så släpper man allting annat
1:28 min

Nu testar pensionärer det populära mobilspelet Pokémon Go. Med  mobilen i högsta hugg ger de sig ut på gatorna i Växjö för att fånga virtuella monster.

Studiefrämjandet har sina lokaler vid Stortorget i Växjö. På fredagsförmiddagen fylldes lokalen av pensionärer som vill testa mobilspelet Pokémon Go.

– Kursen blev fulltecknad, och nu funderar vi på att göra en fortsättningskurs, säger Göran Wendt som är Pokémonfantast och kursledare på studiefrämjandet.

Hittar man en Bulbasaur så släpper man allting annat

Spelet går ut på att man som spelare ger sig ut i den riktiga världen för att fånga och träna upp sina Pokémon. Många av Pokémon Go-spelarna är lite yngre än dom tio pensionärer som samlats i lokalen där den yngste spelaren är 72 och den äldste 93.

– Vi seniorer behöver ju röra på oss mycket och tyckte jag det lät kul att kombinera det med Pokémon. Dessutom såg man ju hur roligt ungarna hade med detta, säger Göran Wendt och resten av gänget håller med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".