Katedralskolan repeterar
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Växjö

Plåtgubbe och fågelskrämma i Katedralskolans repetition

Katedralsskolans musikalrepetitioner i full gång: "Jättehäftigt"
2:58 min

Katedralskolans estetiska program sätter upp en musikal per år. Just nu pågår repetitionerna av musikalen The Wiz. Och det är en musikal som är aningen knepig eftersom det är så många roller. 

Plåtgubbe, fågelskrämma, lejon och trollkarl – det är några av rollerna i musikalen The Wiz som Katedralskolan ska sätta upp i mars.

The Wiz är baserad på Trollkarlen från Oz och det finns en anledning till att just den här musikalen kan vara lite knepigare att sätta upp än andra musikaler. 

– Svårigheten med den här musikalen är att det är så många huvudkaraktärer. Så det kan vara svårt att hitta ett ordentligt fokus, säger Elisabeth Åberg. 

Felix Flyboo spelar rollen som fågelskrämma. Och han medger att även det kan vara en utmaning. 

– Just nu håller man på att hitta karaktären. Men sedan är det en liten utmaning för mig eftersom vi försöker tolka Trollkarlen från Oz på ett litet annorlunda sätt. Så det blir lite mer arbete när man ska tolka en rollkaraktär som oftast är väldigt bestämd hur den ska vara, säger Felix Flyboo. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".