Öster jagar afrikansk fotbollsstjärna

Fotbollslaget Öster letar efter ett nyförvärv som ska kunna gå direkt in i startelvan och motsvara en allsvensk spelares kapacitet.

Från den 1:a juli fram till sista augusti är det så kallade transferfönstret öppet. Det innebär att fotbollsklubbarna har möjlighet att kontakta spelare för att försöka knyta dem till sig.

Östers sportchef Leif Widén är den som har det yttersta ansvaret när det gäller spelarvärvning, och han säger att man letar utomlands och har hittat en högintressant 21-årig spelare från afrikanska Rwanda.

- Vi har jobbat på en spelare som heter Jimmy Gatete, som har gjort succé nere i Afrikanska mästerskapen och med Rwanda i VM-kvalmatchen mot Nigeria. Han är ett hett namn för oss, säger Leif Widén till SR Kronoberg.

Öster har för första gången på många år väldigt bra förutsättningar för att värva spelare med en något högre prislapp. Detta har blivit möjligt efter att utomstående pengar från bolaget Öster Support AB finns öronmärkta för spelarköp antingen nu eller vid ett senare tillfälle. Totalt finns cirka 4 miljoner kronor tillgängligt.