Östers plan
1 av 3
Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio.
Östers plan 2
2 av 3
Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio.
Östers plan
3 av 3
Östers plan Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio.
Växjö

Östers gräsmatta kraftigt skadad inför slutdramat

Thomas Askebrand: "I värsta fall får vi springa på andra ytor"
1:30 min

Imorgon kan Östers IF gå upp i Superettan. Men nu har man ett annat huvudbry. Planen på Myresjöhus Arena är kraftigt skadad.

P4 Kronobergs reporter Per Brolléus var på plats på Myresjöhus Arena under fredagseftermiddagen. 

– Ja, du milde tid. Det som möter mig på arenan är en plan som delvis längs kanterna ser ut som en åker. En geggamojasörja. Jag har aldrig någonsin skådat något liknande på Myresjöhus Arena. Eller inte på någon annan arena i Småland heller för den delen. Det ser för jävligt ut på ren svenska, rapporterade Per Brolléus. 

– Det är ren geggamoja. Man har kört med någon form av traktor som har klippt gräset som har bildat hjulspår. Övriga planen är rätt så okej, men väldigt mjuk. 

Östers IFs tränare Thomas Askebrand var måttligt road över planens skick. 

– Ja, det är väl lite partier som är geggiga. Men det är sent på året också. Men det är inget vi behöver fokusera på. Vi får fokusera på sådant som vi kan påverka istället. Om inte annat får vi väl spela på andra ytor av planen, säger Thomas Askebrand. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".