Skolklass
Arkivbild med elever i skolklass.Foto: Berit Roald/TT
Kronoberg

Ljungby fortfarande i topp efter korrigering

Ljungby kommun rankas fortfarande som den bästa skolkommunen i länet. Siffrorna har fått korrigerats efter fel statistik från SCB. Växjö kommun tappar fortfarande men inte lika stort som det först rapporterades.

Statistiska centralbyrån lämnade fel statistik i ett av kriterierna som används som underlag för Lärarförbundets årliga ranking. Det här innebär en del justeringar i rankingen.

Ljungby hamnar på en 25:e plats i landet och är fortfarande bäst rankad av kommunerna i länet. 

Efter att siffrorna rättats till står det också klart att Växjö inte gjorde ett lika stort tapp som det först rapporterades. Växjö hamnar på plats 186 och har rasat 78 placeringar sedan förra året - inte 100 som det först sades.

Störst tapp i rankingen gör Uppvidinge kommun med minus 102 placeringar och störst upphämtning gör Älmhults kommun med plus 85 placeringar.

Kommunernas placeringar i Lärarförbundets ranking av bästa skolkommun 2016 efter att siffrorna korrigerats. Förra årets ranking inom parentes. 

Ljungby: 25 (-13)
Markaryd: 40 (+20)
Älmhult: 90 (+85)
Alvesta: 108 (+30)
Tingsryd: 109 (+10)
Växjö: 186 (-78)
Lessebo: 252 (-44)
Uppvidinge: 259 (-102)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".