Monica Widnemark, kommunalråd Lessebo
Monica Widnemark (S), kommunalråd Lessebo Foto: Carina Bergqvist
Lessebo

Kommunalråd i Lessebo: "Vägen är ju bra för handeln..."

Monica Widnemark (S): "För handelns skull är vägen bra..."
0:45 min

Monica Widnemark (S) är tudelad om riksväg 25 genom Lessebo. Vägen är bra för handeln, men samtidigt farlig när folk ska ta sig över vägen. Men ansvaret för förändringarna är Trafikverkets – enligt Widnemark.

I kommunvalet i Lessebo för två år sedan angav flera politiker att det var en högt prioriterad fråga att säkra övergångar för skolbarn och andra som ska gå över riksväg 25 som ringlar sig genom Lessebo samhälle.

Trots det så har ingenting hänt. Kommunalrådet Monica Widnemark (S) menar att frågan inte ligger i kommunens händer.

– Man kan tycka att det är ett svek mot väljarna, men vi äger ju inte frågan själva. Det är ju Trafikverket som ska bygga om vägen. Jag tycker att vi ska diskutera med Trafikverket hur vi på ett bättre sätt ordnar säkra övergångsställen inne i Lessebo, säger Monica Widnemark.

Ett alternativ skulle kunna vara att dra vägen utanför Lessebo – men det är något som Monica Widnemark ställer sig tveksam till.

– För handelns skull i Lessebo är det inte bra att dra vägen utanför Lessebo. Det är inte bra för ett levande samhälle. Men samtidigt är jag livrädd på morgonen när jag ser alla barn som ska över vägen, säger Monica Widnemark.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".