Marcus Ottosson
Marcus Ottosson. Foto: Fredrik Jarl/Sveriges Radio
Växjö

Öster efter avancemanget: "Allsvenskan 2020 som gäller"

Hör Per Brolléus samtal med Marcus Ottosson
5:53 min

Nästa helg spelar Öster sin sista match för säsongen. Sedan väntar flera månaders uppehåll – och tid för Öster att anpassa organisationen till Superettan. Per Brolléus har pratat med Östers verksamhetschef Marcus Ottosson.

I lördags kom Öster tillbaka till svensk elitfotboll efter två tunga år i division 1.

– Det var fest hela natten lång, men idag är det måndag igen och det som egentligen har förändrats är att vi nu vet vad vi har att förhålla oss till, säger Östers Marcus Ottosson. Vi hade två klara scenario att arbeta efter och nu vet vi vilket som gäller.

I samma takt som Öster tappat på det sportsliga planet har grannen Växjö Lakers gjort en motsatt resa. Frågan är om Lakers framgångssaga har gjort att man plockat in de flesta sponsorspengarna som finns att hämta i Växjö:

– Nej, säger Marcus och fortsätter:

– Lakers har gjort ett fantastiskt jobb, men jag tror utan tvekan att det finns utrymme för fler lag i den yppersta eliten i Växjö. Och det är det jobbet som vi nu kastar oss in, eftersom vi har en produkt som är ännu mer intressant än den varit de senaste åren.

Organisationsmässigt menar Marcus Ottosson att man inte behöver bygga särskilt mycket mer och Superettan 2017 är inte mycket dyrare att spela i än att lira i division 1.

Gävle blir troligen lagets längsta bortaresa och man ser fram emot derbyn mot IFK Värnamo och möjligtvis Halmstad BK.

– Vårt mål är dock inte att resan ska stanna i Superettan. Allsvenskan 2020 är fortfarande det som gäller för Öster, menar Ottosson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".