Macke Freij på sin favorittraktor
1 av 3
Foto: Carina Bergqvist/Sveriges Radio.
Macke Freij med en av sina traktorer röd
2 av 3
Carina Bergqvist/Sveriges Radio.
Carina Bergqvist kör traktor
3 av 3
Foto: Macke Freij
Växjö

Traktorälskaren Macke är kär i sina maskiner

Macke Freij: "Man blir ju kär i dem..."
0:53 min

Traktorsamlaren Macke Freij från Rottne har närmare 60 traktorer i varierande skick. Han värdesätter sina älskade traktorer nästan lika högt som sin familj. Eller kanske ännu högre.

Macke Freij från Rottne har samlat på traktorer sedan 2010. I skrivande stund är hans traktorsamling drygt 60 traktorer stark. Traktorerna är i olika skick och årsmodeller – men samtliga ligger honom varmt om hjärtat.  

– Man blir ju kär i traktorerna alltså. Det är bara så. De är fascinerande på olika sätt. De har olika konstruktioner och olika tekniska lösningar som man är fascinerad av, säger Macke Freij och fortsätter:

– En del tittar på tv, vissa spelar golf och andra springer på krogen... Jag har ju valt att lägga min tid på det här. Och när söndagen kommer så kan jag gå ut och titta på mina traktorer. Det kan man ju inte göra om man hellre springer på krogen, säger Macke Freij. 

Finns det något som skulle få dig att göra dig av med alla dessa traktorer?

– Nej. Det tror jag inte. Man har ju barn och sambo också som ligger en varmt om hjärtat. Men sedan är det ju svårt att välja, det är det. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".