Tingsryd spelbild 2016 2
Akrivbild: Calle Berglund/ Sveriges Radio
Hockeyallsvenskan

Tingsryds segersvit sprack efter svängig match

Johan Eriksson: "Sådär match från vår sida"
2:13 min

Trots att Tingsryd levererade tre kvitteringsmål gick kvällens seger till gästerna Björklöven med 4-3. Efter fem raka segrar fick Tingsryd känna smaken av förlust.

När Tingsryd ikväll tog emot Umeålaget Björklöven var det gästerna som förde matchen. Ett alltför bekvämt Tingsryd såg chockade ut efter gästernas snabba ledningsmål. Därefter tog Björklöven ledningen flera gånger i matchen varpå hemmalaget svarade med kvittering.

– Vi var inte beredda på att de skulle komma ut så hårt som de gjorde. De gör det bra, sa Johan Eriksson efter matchen.

Efter fem raka segrar och en topplacering i tabellen borde kvällens match mot elfte placerade Björklöven, tabellmässigt och statistiskt, varit enklare för hemmalaget. Men bortalaget hade siktet på revansch efter fjolårets matcher i Dackehallen. Johan Eriksson i Tingsryd trodde dock inte att det var fråga om underskattning.

– Nej absolut inte, det kan man inte göra på den här nivån, vi vet att Björklöven är ett bra lag, sa Johan Eriksson övertygande.

 De spelar enklare och vi krånglar till det

Trots att Tingsryd kämpade fram kvittering efter kvittering, svängde matchen hejvilt och avgjordes först i slutminuterna.

– Det är små tillfälligheter hela tiden, som 3-4 målet där Schmidt ramlar och hans kille bli fri i mitten... det är svårt att försvara sig mot sådana saker, sa Johan Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".