Johan Roos i Växjö IBK (Vipers).
Uppkallad till landslaget. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Innebandy

Växjöspelare till landslaget – deltar i hemmaturnering i helgen

Johan Roos: Jag kommer underhålla med tuffa närkamper
1:03 min

I helgen går Euro Floorball Tour av stapeln i Växjö. Idag blev det klart att publiken får se en svensk hemmaspelare.

Backen Johan Roos har kallats in till den svenska landslagstruppen. Detta för att ersätta Faluns Emil Johansson, som kastat in handduken på grund av sjukdom.

– Förbundskaptenen ringde igår kväll och sa att det kommit in ett återbud. Om man kollar på poängproduktion hittills under säsongen så kanske inte jag har gjort samma avtryck som jag gjort tidigare, men jag har andra kvaliteter som jag hoppas kunna bidra med.

Någon målsuccé vågar inte Roos inte lova, men istället kanske det kan bli några rejäla tacklingar.

– Jag hoppas jag lockar hit publiken, men jag vet inte. Oavsett om jag spelar eller inte så kommer det vara bra underhållning. Jag kommer kanske inte dra tre gubbar och lägga upp den i krysset, men jag kommer spela fysiskt och bjuda underhållning i form av tuffa närkamper.

Sverige ska möta Finland, Tjeckien och Schweiz. Ytterligare två Växjöspelare kommer delta i turneringen. I det schweiziska laget finns Manuel Engel och i Finland står målvakten Eero Kosonen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".