Flyktingar i Stockholm
Detta är en genrebild. Bilden är tagen från en protest i Stockholm. Foto: Christine Olsson/TT.
Kronoberg

Länsstyrelsen självkritiska efter flyktingvågen

"Finns definitivt mycket vi kunnat göra bättre"
1:25 min

I oktober och november förra året var antalet asylsökande till Sverige som flest. Länsstyrelsen hade mycket att göra under flyktingvågen och medger att man hade kunnat göra saker bättre.

I och med den stora flyktingvågen till Sverige för ett drygt år sedan så fick länsstyrelsen i uppdrag att hitta plats i länet till de flyktingar som skulle placeras här. Carin Karlsson, enhetschef på samhällsutvecklingsenheten på Länsstyrelsen Kronoberg, medger att man hade kunnat göra saker bättre.

– Det finns ju definitivt mycket vi hade kunnat göra bättre så här i efterhand. Nu när det här har börjat lugna ned sig så har vi börjat titta på vad vi hade kunnat göra bättre. För vi kan ju hamna inför den här situationen igen i och med att det är massa människor på flykt än idag, säger Carin Karlsson. 

Mer konkret vad som hade kunnat göras bättre kan Carin Karlsson inte riktigt berätta än. Men bland annat så hade kommunikationen kunnat vara bättre.

– Vi har jobbat i en analysgrupp där vi har tagit fram en rapport. Där har vi bland annat tittat på vad som hände och vilka effekter det fick. Vi har också tittat på hur vi ska arbeta framöver. Vi har också pratat med Arbetsförmedlingen och Migrationsverket om hur våran dialog kan bli bättre i vardagen och i krislägen, säger Carin Karlsson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".