Oliver Rosengren (M). Foto: Privat
Oliver Rosengren (M). Foto: Privat
Växjö

Politikerns brev till regeringen: "Det behövs amnesti"

Oliver Rosengren: "Det behövs en amnesti"
1:11 min

Oliver Rosengren (M) är trött på att nyttig arbetskraft utvisas ur landet. Nu har han skrivit ett brev till regeringen där han föreslår amnesti för personer som annars blir utvisade.

Det har varit en rad uppmärksammade fall där arbetskraftsinvandrare utvisats ur landet på grund av att deras tjänster utannonserats på fel sätt.

En VD på ett IT-företag i Växjö som P4 Kronoberg pratat med har hamnat i klistret när två av hans anställda hotas av utvisning av just detta skäl. 

Nu har politikern Oliver Rosengren (M), som är ordförande för nämnden för arbete- och välfärd i Växjö, tröttnat på det här och skickat ett brev till regeringen. 

– Brevet går ut på två saker. Det första och viktigaste är att regeringen förändrar reglerna kring det här så att de blir enklare. I den situationen som vi är i nu så finns det flera företag som helt enkelt är i en situation där nyckelkompetenser hotas, säger Oliver Rosengren och fortsätter:

– Därför måste man från regeringens sida stoppa utvisningarna. I väntan på att man kan förändra regelverken så behövs en amnesti för personer som berörs av detta. Så här kan man inte ha det. Personer som är i Sverige med bostad och egenförsörjning hjälper faktiskt till att bygga vårat samhälle starkare och bättre, säger Oliver Rosengren. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".