Fia Bolmgren
Foto: Carina Bergqvist/Sveriges Radio.
Kronoberg

Så får du perfekt ljus i vintermörkret

Ljusexperten: "Ljuset ska vara som en tavla"
1:33 min

Skippa ett ensamt ljus i taket och skaffa flera olika punkter av ljus. Det är budskapet från ljusexperten Fia Bolmgren när man ska lysa upp sin bostad i vintermörkret.

När det nu blir allt mörkare, allt tidigare på dagen så tänds fler och fler lampor runtom i länet. Fia Bolmgren arbetar med ljus och lampor i Växjö och hon tycker att man ska använda sig av många olika ljus.

– Du kan jobba med många olika punkter utav ljus. Ljuset ska bölja i rummet. Det ska inte bara vara en stor, vit tallrik i taket. Man ska jobba med många ljuspunkter och gärna med olika styrka på lamporna. Det är då det blir spännande, säger Fia Bolmgren.    

– Ett böljande ljus är precis som en tavla. Man vill att det ska hända grejer. Att det ska vara både högt och lågt. Allt ska inte vara på en rak linje. Då blir det inte så spännande, säger Fia Bolmgren. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".