Hund bunden utanför affär. Också en cykel i bild.
Hunden på bilden är inte den stulna hunden. Foto: Björn Larsson Ask/TT
Växjö

Hund stulen utanför butik

Robert Loeffel, Polisen: En hund är värd mellan tio och tjugotusen kronor.
0:58 min

Under torsdagen stals en hundvalp som var bunden utanför en butik mitt i centrala Växjö. Ägaren har nu gått ut i sociala medier för att få hjälp att få tillbaka den.

Robert Loeffel, presschef på polisen i Region syd, säger till P4 Kronoberg att det blir allt vanligare att hundar stjäls på det här sättet och att det alltid finns risk att bli av med hunden om man lämnar den utan uppsikt.

– Det händer med jämna mellanrum att människor binder sin hund utanför affären för att göra ett snabbt ärende och när de kommer tillbaka så är hunden borta. Man kan inte binda en snäll hund längre, för det finns ett stort värde i hundar, säger han.

Att be om tips på sociala medier har varit framgångsrikt för att få tillbaka hundarna eftersom det engagerar många människor, enligt Robert Loeffel. Men han uppmanar också ägarna att göra en polisanmälan för stöld. 

– En hund är ju värd 10 000-20 000 kronor i rena pengar. Sen ska vi inte glömma alla emotionella känslor det blir runt detta också, säger Robert Loeffel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".