Tingsryd spelbild 2016
Foto: Arkivbild: Calle Berglund/ Sveriges Radio
Ishockey

Tredje raka förlusten för Tingsryd

Magnus Sundquist: "Det är inte bra beslut där ute"
2:46 min

Tingsryd fick ikväll, återigen, se sig besegrade i Nelson Garden arena. Gästande Modo Hockey vann med slutsiffrorna 0-2.

Efter endast en spelad period hade bortalaget Modo gjort de två mål som också stod sig till att bli matchens slutresultat. Tingsryds tränare Magnus Sundquist menar att ledningsmålet är en konsekvens av hemmalagets agerande.

– När man ser det såhär i efterhand, så är det inte bra beslut där ute. Vi ger dem chansen till att göra mål, och det gör dem, sa Magnus Sundquist.

– Vi gör ett dåligt beslut på deras ett-noll mål, genom ett dåligt byte när de har puck. Det gör att vi kommer hem bakom deras forward och då gör de mål, sa Magnus Sundquist.

Även om Modo tog vara på sina chanser kunde man inte säga detsamma om hemmalaget. Tingsryd hade förutom två powerplay, flera bra chanser att reducera, men det ville sig inte.

– Vi har våra chanser men vi är inte heta nock tycker jag. Vi sätter inte deras målvakt på något större prov, sa Magnus Sundquist.

Vi måste beta ner och se varför vi ger motståndarna chans till att göra sådana mål på oss

Anledningarna till förlusten var inte självklara för Sundquist, men däremot såg han delar som inte var tillräckligt bra.

– Vi ger moståndarna för lätt chans att straffa oss. Det är inte bra, vi är inte beslutsamma och rejäla nog i egen zon, i man mot man situation, sa Magnus Sundquist efter hemmaförlusten mot Modo.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".