Ungdoms Ledaren
1 av 2
Akrivfoto. Växjö OK har inte tillräckligt med ungdomsledare. Foto: Sam Edward/Sveriges Radio
Lena Regnell och Mattias Karlsson Växjö OK
2 av 2
Lena Regnell och Mattias Karlsson, Växjö OK Foto: David Faxå / Sveriges Radio
Växjö

Väldigt populärt med orientering bland unga

Lena Regnell, Växjö OK: Vi har fått säga nej till flera barn som vill börja.
3:00 min

Att orientera i Växjö är populärt. Faktum är att Växjö OK har tvingats säga nej till barn som är sugna att leta sig ut i skogen med kompass och karta.

Med vintern runt knuten och frost i marken börjar orienteringssäsongen lida mot sitt slut. För Växjö OK:s del kan man summera en framgångsrik säsong, med framgångar på individnivå men också ett rekordstort intresse från barn och ungdomar.

– Vi har nya som regelbundet vill komma in så vi har tyvärr fått säga nej och istället hänvisa till nybörjarkursen i vår. Vi har fått säga nej till drygt 15 stycken, berättar ungdomsansvariga Lena Regnell.

Att man tvingats säga nej till barn har Lena Regnell aldrig varit med om, men bristen på ledare gör att man blir tvungna.

– Det är lite komplicerat när man ska ut i skogen med barn som måste hitta tillbaka. Vi har ju inte barnen samlade på en fotbollsplan som vissa andra... Vi hoppas att kunna utöka med fler ledare i framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".