Valdemar Ahlroth i Växjö Vipers.
1 av 2
Valdemar Ahlroth. Foto: Anna Tigerström/Sveriges Radio
Karljohan Ahlroth, Växjö Vipers
2 av 2
Karljohan Ahlroth klappas om efter ett av sina mål Foto: Elise Göransson / Sveriges Radio
Växjö

Ett nytt brödrapar tar över Växjöinnebandyn

Bröderna Ahlroth: Vi har spelat mycket på bakgården
3:20 min

Genom åren har vi lärt oss att det ska finnas minst ett brödrapar i Växjö Vipers. Denna säsong är det Ahlroth-brorsorna som bjuder hemmapubliken på målkalas.

I Växjö Vipers har bröderna Eric och Johan Roos som varit ett brödrapar Växjöpubliken tagit till sig. Efter att Eric nu lagt klubban på hyllan har fokus under denna säsong flyttats över till Valdemar "Valle" Ahlroth och Karljohan "Jojjo" Ahlroth istället. Att Nykvarnfödda bröderna trivs tillsammans är tydligt.

– Jag tror jag och "Jojjo" hittar varandra väldigt bra, vi har spelat ihop på bakgården väldigt mycket, berättar Valdemar Ahlroth.

Inför säsongen lämnade den yngre brodern Karljohan Salem IF för att testa vingarna i Växjö i den högsta serien. Att det blev just Växjö hade delvis med Valdemar att göra.

– Jag har alltid varit på "Nicke" (tränare Niklas Nordén, reds anm.) om att "Jojjo" kommer bli väldigt duktig. Mer delaktighet hade jag inte, mer än att jag umgicks med honom när han var här och hälsade på, berättar Valdemar Ahlroth.

Att det blev idrott för bröderna var knappast en skräll. Båda föräldrarna och även farföräldrar har spelat på hög nivå, men den som påverkat Karljohan mest är ändå Valdemar.

– Jag tror att jag har påverkat mest av Valdemar än av föräldrarna. Att jag såg dig spela när jag var liten, det var nog därför jag började, avslutar Karljohan Ahlroth.

Vem är egentligen vassast när det kommer till målskyttet? Se bröderna utmana varandra i en straffturnering på vår Facebook-sida!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".