Tia Arden, Shahad Moffed och Dunya Mardan läser till byggnadsutformare och byggnadsingenjör står framför World Trade Center.
Tia Arden, Shahad Moffed och Dunya Mardan läser till byggnadsutformare och byggnadsingenjör och ger olika betyg på World Trade Center. Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio
Växjö

Studenter ger World Trade Center tummen ner – och upp

"De har inte varit så kreativa med byggnaden."
3:31 min

Växjös nya byggnad World Trade Center har delat Växjöborna. Häromdagen nominerades det som Sveriges fulaste nya hus.

Det är nybildade ideella föreningen Arkitekturupproret som arrangerat tävlingen efter brittisk förlaga. Tävlingsarrangören kallar World Trade Center i Växjö för "en dålig 1960-talspastisch".

P4 Kronobergs Per Brolléus träffar studenterna Tia Arden, Dunya Mardan och Shahad Moffed utanför World Trade Center för att sätta betyg på byggnaden. De läser till byggnadsingenjör, som inriktar sig på byggnaders funktion, och byggnadsutformare som inriktar sig mer på utformning och design. 

De ger lite olika betyg på World Trade Center. 

– Jag skulle ge den max två och en halv av fem. De har inte varit så kreativa och de har kört mest på funktionalism, säger Shahad Moffed, som läser till byggnadsutformare.

– Jag gillar den väldigt mycket. Den är fin och har jättemånga fönster så jag ger den en fyra, säger Dunya Mardan som läser till byggnadsingenjör.

– Jag ger den två och en halv. Den fyller sin funktion men inte mer, säger Tia Arden, också hon på väg att bli byggnadsutformare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".