Musikhjälpens bössa
Musikhjälpens bössa Foto: Sveriges Radio
Ljungby

Ljungbylärare har samlat in 37000 kronor till årets Musikhjälpen.

"Jag gick igång när jag hörde årets ämne"
3:10 min

Specialpedagogen Anna Andersson gick igång när hon såg årets tema på Sveriges Radios Musikhjälpen. I dagsläget har hon fått in nästan 37000 kronor trots att det är en hel månad till årets Musikhjälpen.

Årets tema i Musikhjälpen är "Barn i krig har rätt att gå i skolan". Sändningarna börjar den 12 december.

– När jag fick reda på årets ämne så tänkte jag, i och med mitt yrke, att det här är något jag kan starta och tillsammans med många andra kunna bidra med en slant, säger Anna Andersson.

En slant har det blivit. En ganska rejäl slant. Trots att det är drygt en månad kvar till sändningarna så har 333 personer bidragit med 36910 kronor.

– Jag startade en facebookgrupp där mitt mål var att få med 200 personer där varje person skänker en hundralapp. Nu är vi 6830 medlemmar. Så när du frågar mig vad målet är så kan jag knappt tänka på det.

Hur gör jag då om jag vill hjälpa till?

– Om man vill vara med och skänka pengar så kan man söka på Musikhjälpen efter "Sveriges Pedagoger för världens barn". På Facebook så heter vi "Barn i krig har rätt att gå i skolan", säger Anna Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".