Närbild på bil från räddningstjänsten.
Arkivbild. Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio

Mindre brand vid Dackeskolan

På söndagskvällen släcktes en mindre brand i ett stuprör på Dackeskolan i Tingsryd. Det blev inga större skador men räddningstjänsten varnar för vad som kan hända i framtiden.

Larmet om en brand vid Dackeskolan i Tingsryd kom strax efter klockan 19 och det visade sig vara en mindre brand i anslutning till ett stuprör.

– Ofta sitter det någon form av lövfångare en bit ovanför där röret går ner i marken. Som jag uppfattade det var det i anslutning till det som det brann, säger Per Pettersson, räddningschef i beredskap vid Räddningstjänsten Östra Kronoberg.

Branden kunde släckas utan större bekymmer och ledde inte heller till några större materiella skador.

– Men vi kommer att informera skolledningen, oavsett hur litet det är ska det rapporteras så att man kan gå ut med information innan det går för långt, säger Per Pettersson.

Han menar att även den här typen av mindre bränder bör tas på största allvar.

– Om man generaliserar och nystar bakåt vid större skolbränder finns ofta mindre tillbud liknande detta. Det är inte helt ovanligt att sådana här smågrejer kan sluta med att man förr eller senare leker på fel ställe. Det är långt ifrån alla skolbränder där det var meningen att bränna ner skolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".