Sanna Nilsson är Ung Företagare.
Sanna Nilsson vill att lärare ska förstå hur det är för unga som drabbas av cancer. Foto: Lars-Peter Hielle/Sveriges Radio
Tingsryd

Sanna Nilsson vill föreläsa om sin hjärntumör

Sanna Nilsson: Jag hoppas kunna inspirera åtminstone en person.
3:43 min

I dag visade AMBs och Wasaskolans elever upp sina UF-företag på en mässa. Sanna Nilsson drabbades av en hjärntumör som liten och hennes företagsidé sticker ut från de andras.

– Jag vill föreläsa på skolor om vilka problem man kan ha i skolan om man har haft någon slags cancer, säger Sanna Nilsson om sitt UF-företag.

Hon är elev på Wasaskolan och drabbades av en hjärntumör när hon var 1,5 år gammal. Som följd av sjukdomen och operationer har hon nedsatt förmåga på sin vänstra sida. Hon har även ansiktsförlamning och har fått lära sig att tala hos en talpedagog. 

– Man lär sig att leva med det. Det är inte bara dåliga saker. Jag har till exempel jättebra självförtroende nu för att jag inte bryr mig om vad andra tänker om mig. Jag är som jag är, säger Sanna Nilsson.

Vad är det du skulle vilja berätta?

– Jag vill ge tips som kan hjälpa lärare att förstå hur det är som ung att ha haft en tumör. Jag vill visa att vi också kan bara vi får hjälpen, säger Sanna Nilsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".