Politiker Alvesta.
Thomas Haraldsson (C), Per Ribacke (S), Anita Thörn von Rosen (MP) och Mikael Johansson (M) är överens om äldreboendet Bryggan. Foto: Per Brolléus/Sveriges Radio
Alvesta

Nu är tjafset i Alvesta historia

Mikael Johansson (M): Vi är bara stödparti i den här frågan.
2:21 min

Socialdemokraternas kommunalråd Per Ribacke hoppas att dagens förslag om ett nytt äldreboende ska vara startskottet på ett mer utvecklat samarbete med framförallt moderaterna.

– Men nu är tjafset i Alvesta historia, säger Ribacke till P4 Kronoberg.

Den politiska stämningen i Alvesta har under många år präglats av bråk och avhopp. Just nu styr minioriteten Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centern.

Men idag bjöd de tre styrande partierna in till presskonferens tillsammans med Moderaterna.

Förslaget som de fyra partierna ligger bakom handlar om att äldreboendet Bryggan ska läggas ner så fort ett nytt äldreboende på Rönnemyrsområdet står klart någon gång inom tre år.

– Vi ingår inte i ”regeringen” i Alvesta, men vi är alltid intresserade av att sitta ner och prata. Och kommer vi överens så kommer vi överens, säger moderaten Mikael Johansson.

När det gäller det nya äldreboendet så kommer kommunen inte att bygga anläggningen själva, utan låter ett byggföretag stå för hela investeringen. Därefter hyr kommunen lokalerna, som har äldreboendet Åsikten i Ljungby som förebild.

– Jag tycker det är jättebra att vi kommit överens i den här viktiga frågan, säger Thomas Haraldsson (C). Det här är ju vad kommunpolitik handlar om, att komma överens i komplicerade frågor som är viktiga för Alvestas medborgare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".