Jan Ottosson
Jan Ottosson axlar rollen som Växjö kommuns säkerhetschef. Han tillträder den 1 februari 2017. Foto: Privat.
Växjö

Polis ska leda krisarbete i Växjö kommun

Jan Ottosson blir ny säkerhetschef på Växjö kommun. Han kommer att leda kommunens säkerhetsgrupp som ska kunna hantera eventuella krissituationer i kommunen.

Jan Ottosson har tidigare arbetat som polis i Kronoberg, bland annat som biträdande chef för Växjö närpolisområde. Han kommer närmast från Linnéuniversitetet där han är lärare på polisutbildningen och han leder även kommunpolisutbildningen nationellt.

– Jan har den erfarenhet vi söker kring säkerhet och beredskap, både operativt och strategiskt. Han har också gedigen ledarskapserfarenhet och erfarenhet av att jobba i processer och leda genom andra. Det är extremt viktigt i denna roll och detta sammantaget gör att han är helt rätt person att ta vårt säkerhetsarbete till en ny nivå, säger Monica Skagne, kommunchef. 

– Våra verksamheter har i dag fler incidenter än tidigare att hantera där invånarnas säkerhet, trygghet och behov av åtgärder och information står i centrum. Dessa behov måste vi möta upp. Den nya säkerhetsgruppens arbete blir en grund att stå på för våra verksamheter, så att de vid en kris eller incident kan ta ansvar, hantera situationen och upprätthålla god service till våra invånare och företag, säger Monica Skagne.

Jan Ottosson börjar sin tjänst 1 februari 2017.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".