Troja/Ljungby segrade över Nybro.
Troja segrade i hemmamatchen mot Nybro. Foto: Sveriges Radio
Sport

Turlig Trojaseger över Nybro

Mer tur än skicklighet låg bakom Troja/Ljungby-segern över Nybro med 3-2. En tveksam Nybroutvisning och en slumpartad chans blev avgörande inför 1642 åskådare i Ljungby Arena.

En bra förstaperiod och därefter två svagare räckte för Troja för att hålla liv i kampen om seriesegern. Men framförallt handlade det om en hel del tur som avgjorde.

1-1 efter första perioden, 2-2 efter den andra och mycket talade väl för att det skulle bli 3-3 i den tredje. Men bra lag ska ha tur och Troja hade en hel del av den varan ikväll.

Utvisningen på Nybros Jordan Mayer med knappa åtta minuter kvar av matchen var mycket tveksam. Halvminuten senare gjorde Sebastian Benker 3-2-målet på en slumpchans.

Lägg därtill att Trojas Mattias Åkesson friades från en "solklar" tripping i ögonblicket innan segermålet sattes så förstår nog de flesta att det var fru Fortuna som stod på Trojas sida. Till råga på allt bränner gästerna Nybro ett jätteläge direkt efter 3-2-målet.

Trojas övriga mål gjordes av Johan Andersson och Rasmus Johansson.

Kristianstad leder serien tre poäng före Troja. Om tre veckor möts lagen i Ljungby Arena.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".