Carsten Wulff, chef utbildningsförvaltningen Alvesta.
Carsten Wulff, chef för utbildningsförvaltningen, meddelade idag att undervisningen ställs in under torsdagen. Foto: Lars-Peter Hielle/Sveriges Radio
Alvesta

Undervisning ställs in på Allbo lärcenter

Carsten Wulff: Vi har ingen undervisning idag
0:50 min

Carsten Wulff, chef på utbildningsförvaltningen i Alvesta uppger att Allbo lärcenter idag inte kommer bedriva någon undervisning med anledning av gårdagens knivattack, som ledde till en 46-årings död.

– Men vi kommer fortfarande hålla öppet i klassrummen för eleverna och ha stöd på plats. Imorgon kommer undervisningen återupptas, sa Carsten Wulff på en presskonferEns som Alvesta kommun anordnade vid klockan 10.30 idag. 

Det var på onsdagsmorgonen som en 18-åring attackerade en 46-årig man med en kniv. 46-åringen har nu avlidit av skadorna. 18-åringen har anhållits, misstänkt för gärningen.

Enligt Carsten Wulff fanns det inga tidiga signaler på att dådet skulle ske.

– Nej, det fanns det inte, gärningsmannen var ju heller inte elev på skolan. Det fanns ingen koppling inom verksamheten mellan de här två, säger Carsten Wulff.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".