Amo handboll jublar
Amo handboll jublar Foto: David Faxå / Sveriges Radio
Alstermo

Segerrikt Amo behåller fötterna på jorden

Ordföranden och tränaren om framgångarna
3:19 min

Amo Handboll ångar på rejält i handbollsallsvenskan. Lilla brukslaget från Alstermo vann ännu ett toppmöte under lördagen och har fortsatt rejäl känning på förstaplatsen.

I Alstermo har handbollen flyttat från Alstermo IF till Amo Handboll inför denna säsong. Om det är det som ligger bakom framgångarna i handbollsallsvenskan är oklart, men klart är att den lilla landsortsklubben går som tåget i seriespelet.

Under lördagen vann Amo ännu en match då man slog Lindesberg på hemmaplan med 33-25.

Andreas Stockenberg är inte förvånad över framgångarna.

– Vi har insett att det inte går att fuska med träningen. Det har blivit lättare eftersom fler bor i byn, det går bara en pendlarbuss från Växjö. Jag säger som Stenmark sa: "Ju mer jag tränar desto mer tur har jag". Det är det vi har känt, vi har marginalerna på vår sida men det är för att vi har jobbat för det.

Klubbens ordförande Magnus Jonsson vill dock inte sväva iväg och drömma om avancemang till högsta divisionen. Inte ännu i alla fall.

– Drömma kan man göra, men det är alldeles för tidigt att tänka på det. Vi har dessa omgångar som ska spelas och när det är avklarat så får vi se var vi är.

Hör reportaget om Amo Handbolls succé denna säsong på den blå playknappen ovan. Hör Andreas Stockenberg om vinsten mot Lindesberg på den blå playknappen nedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".