Växjö DFF, Karlsson
Nellie och Elin Karlsson presenteras av Pierre Persson Foto: David Faxå / Sveriges Radio
Fotboll

Bekräftat: Systrarna Karlsson återvänder till DFF

Systrarna Karlsson: "Steget ned i division ska bara bli ettårigt"
1:50 min

Idag presenterade Växjö DFF två nyförvärv. Tvillingarna Nellie och Elin Karlsson är klara för en återkomst till hemstaden.

Under gårdagen kunde P4 Kronoberg avslöja att tvillingsystrarna Nellie och Elin Karlsson från allsvenska Kristianstad inom kort skulle presenteras av Växjö DFF. Så blev också fallet, när Växjö under tisdagsförmiddagen kallade till presskonferens.

Nellie Karlsson berättar varför det blev Växjö igen.

– Växjö har något bra på gång, många unga och duktiga spelare. En Arenastad som är fantastiskt. Det finns fina möjligheter att bli en bättre fotbollsspelare. Visst är det ett steg ned i division, men jag hoppas ju bara att det blir ett år här och att vi tar klivet upp.

Elin Karlsson delar systerns åsikter gällande den biten. Att systrarna åter byter klubb tillsammans tycker hon är kul, men tvillingarna sitter inte ihop.

– Vi har ju spelat i olika lag tidigare. Vi måste inte spela i samma lag, men det har blivit så. Jag trivs med det, hon trivs med det.

Men vem är bäst på fotboll av Karlsson-systrarna?

– Åh... defensivt jag, offensivt hon, avslutar Elin med ett skratt.

Nellie Karlsson beskrivs av tränare Pierre Persson som en offensiv spelare, som kan spela som toppforward, släpande anfallare och ytter medan Elin Karlsson framförallt är en mittback som även kan vikariera på högerbacken.

Hör intervjun med Nellie och Elin Karlsson på den blå playknappen ovan och en intervju med tränaren Pierre Persson på den blå playknappen nedan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".